Donderdag 11 maart 2021 14.00 uur: Corona en loondoorbetaling: Wanneer wel en wanneer niet?

In de Corona-pandemie worstelen werkgevers elke week weer met nieuwe arbeidsrechtelijke vraagstukken en in welke situaties er wel of niet recht op loon bestaat. Moet ik het loon doorbetalen als mijn werknemer weigert een mondkapje te dragen? Wat moet ik doen als iemand uit het huishouden van mijn werknemer positief test waardoor hij in quarantaine moet? En hoe zit het met loondoorbetaling als mijn werknemer naar een land gaat dat een negatief reisadvies heeft? Wat spreek ik af met een werknemer die (bijna) niet thuis kan werken vanwege de aanwezigheid van jonge kinderen? En zo kan iedereen nog wel tien vragen opnoemen.

Dit zijn allemaal actuele vraagstukken waarop je als werkgever graag een duidelijk antwoord wilt. Ik reik jou deze antwoorden aan in mijn korte webflits (van ca. 30 minuten) op 11 maart 2021.