Reorganiseren

Reorganisaties zijn soms noodzakelijk om je organisatie weer toekomstbestendig te maken, zeker wanneer je hard geraakt bent door de corona-crisis. Wanneer je overweegt om te reorganiseren, is het belangrijk om goed na te denken over alle stappen die daarbij genomen moeten worden.

Om je voor alle stappen van het reorganiseren goed voor te bereiden heb ik een whitepaper opgesteld waarin ik je in 10 stappen door een reorganisatie neem.

Daarnaast is er hier een reeks van drie webinars te vinden waarin je wordt voorzien van een uitgebreide uitleg, en tips en tricks: Reorganiseren kun je leren. Over verschillende onderwerpen die wat specifieker zijn en veel uitleg behoeven, is nog apart een artikel geschreven en/of een webinar gegeven.

Whitepaper

Om je voor alle stappen van het reorganiseren goed voor te bereiden heb ik een whitepaper opgesteld waarin ik je in 10 stappen door een reorganisatie neem.

Webinarreeks: “Reorganiseren kun je leren!”

Reorganiseren kun je leren! EKlegal licht in een reeks van drie webinars de diverse stappen in een reorganisatie toe. De voorbereiding, het benodigde overleg en de uitvoering wordt in drie webinars uitgebreid behandeld. Niet alleen komen een aantal noodzakelijke juridische stappen aan de orde, maar je wordt ook voorzien van tips&tricks uit de praktijk en lastige onderwerpen worden voorzien van voorbeelden. De webinars duren 45 – 60 minuten per webinar.

Voorbereiding

Een goede reorganisatie begint met een grondige voorbereiding aan de hand van het opstellen van een reorganisatieplan. In een reorganisatieplan werk je de reden voor reorganisatie uit en bedenk je waar er inkrimping plaats zal moeten vinden en wat je je werknemers gaat aanbieden bij ontslag.

Overleg

Een belangrijke tweede stap bij een reorganisatie, is het overleg met de personeelsvertegenwoordiging en/of met de vakbonden. Dit overleg kan een verplichting zijn vanuit de wet of vanuit de cao. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent en hier tijdig aan voldoet.

Uitvoering

Na de voorbereiding en het overleg, is het tijd om ontslagvergunningen aan te vragen, het personeel in te lichten en de contracten op te zeggen.

Webflitsen over reorganiseren

De webflitsen duren +/- 15 minuten per webflits.

Webflits: Reorganiseren – Weet jij het verschil tussen passende en uitwisselbare functies?

Reorganiseren: Weet jij het verschil tussen passende en uitwisselbare functies? Ga je reorganiseren? Dan is het belangrijk dat je van tevoren weet wat je verplichtingen zijn naar werknemers toe. Bekijk hier de webflits terug.
Lees meer

Webflits: De impact van een reorganisatie

Een reorganisatie heeft een grote impact. Zowel op jouw werknemers als op de organisatie. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren weet waar je aan toe bent. In samenwerking met BCS HRM & Salarisadministratie praat ik je in ca 15 minuten bij waar je rekening mee moet houden.
Lees meer

Artikelen over reorganiseren

Boventallige werknemer ontslaan, (wanneer) mag dat?

Ga je reorganiseren en komen er daarom arbeidsplaatsen te vervallen? Dan moet je eerst onderzoeken of je de boventallige werknemers kunt herplaatsen. In dit artikel leg ik uit hoe je aan de herplaatsingsplicht kunt voldoen.
Lees meer

Reorganisatie? Vergeet de medezeggenschap niet! 

Hebben jouw werknemers medezeggenschap in de bedrijfsvoering? Bijvoorbeeld in een ondernemingsraad (OR) of in een personeelsvertegenwoordiging (PVT)?
Lees meer

Passende en uitwisselbare functies: weet jij het verschil?

Ga je reorganiseren? Dan krijg je te maken met de termen ‘uitwisselbare functies’ en ‘passende functies’. Beide begrippen zijn van belang voor de vraag of een werknemer al dan niet voor ontslag in aanmerking komt.
Lees meer

Reorganisatie, wat kost dat eigenlijk?

Een reorganisatie heeft een grote impact. Zowel op jouw werknemers als op de organisatie. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren weet waar je aan toe bent. In dit artikel geef ik daarom een overzicht van de kosten in tijd én geld.
Lees meer