Vertel eens over je bedrijf en wat je daarin het meeste aantrekt:

“Ovivo Holland is een internationaal bedrijf met een familiaire sfeer. Dat trekt mij aan, het is daardoor laagdrempelig, ook al maak je onderdeel uit van een groot geheel. Bovendien heb ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ook staan wij voor een mooi product, bijvoorbeeld dat door onze installaties voor waterbehandeling bierbrouwerijen water van hoge kwaliteit kunnen gebruiken of dat medische apparatuur in de zorg dermate goed gereinigd kan worden dat het ook echt schoon is”

Waar ben je het meest trots op in je werk?

“Het feit dat we met een relatief kleine club een klant oplossing op maat kunnen realiseren. Zo kunnen we meedoen met de grote spelers door ons specialisme en klantgericht handelen.”

Wat zijn de uitdagingen voor 2019?

“Dat is hoe we een personele groei kunnen realiseren met aanvankelijk uitbreiding via de flexibele schil, daarna in vaste dienst”

Wat is onze link?

“Dat is het HR deel en arbeidsrechtelijke vragen die spelen. Wij zijn een bedrijf met 35 man in vaste dienst en daar komen deze vragen regelmatig voorbij. Emmie snapt de organisatie, en kent ook het internationale speelveld. Bij haar is 1+1 = 3.”

Wat is het beste advies dat je van Emmie hebt gekregen?

“Dat is op het gebied van een zieke werknemer. Zij heeft mij geadviseerd van Arbodienst te wisselen en een arbeidsdeskundige in te schakelen; door het advies van Emmie kon ik op die manier de loondoorbetaling van een zieke werknemer in het zogenaamde ‘derde ziektejaar’ voorkomen. Dit scheelde weer hoge kosten. Dit professionele en onafhankelijke advies maakte ook dat beide partijen, werkgever maar ook werknemer, content waren met de gekozen strategie en de uitkomst. Het Leidde er zelfs toe dat werknemer afzag van de transitievergoeding waar de werknemer recht op had.”