Hoe voorkom je problemen als jouw werknemer door ziekte langdurig uitvalt?

In de afgelopen 20 jaar heb ik veel werkgevers geholpen waarbij het re-integratietraject vastliep. Bijvoorbeeld omdat de werknemer geen aangeboden passende arbeid verricht of zelfs helemaal niet meer komt opdagen.

Werkt een zieke werknemer niet goed mee aan zijn eigen re-integratie? Dan kan je dit als werkgever een hoop tijd (en dus geld) kosten. En dat is onnodig, want veel gedoe voorkom je door duidelijk op papier te zetten wat er van een zieke werknemer wordt verwacht.

Dat klinkt logisch, maar in de praktijk gaat het daar vaak mis. Zo ook bij mijn cliënt waarbij een werknemer wegens een burn-out lange tijd uitviel.

Deze werknemer volgde de voorschriften van de bedrijfsarts niet (goed) op. Verschillende pogingen van mijn cliënt om haar alsnog tot actie te bewegen, hadden weinig resultaat. Kortom: het re-integratietraject liep vast.

Wat in dit soort gevallen vaak ontbreekt, is een verzuimreglement. Zo’n reglement maakt duidelijk wat er van een zieke werknemer wordt verwacht.  En – minstens zo belangrijk –  wat er gebeurt als de werknemer zich niet aan deze voorschriften houdt.

Ontbreekt het verzuimreglement? Dan is dat achteraf wel te repareren met een brief waarin je de regels alsnog op papier zet. Maar als werkgever sta je dan eigenlijk al met 1-0 achter.

Want een duidelijk verzuimreglement spoort werknemers meestal aan om de regels te volgen. Daarbij is vooral ‘de pijn’ van het missen van loon, voor veel werknemers een trigger om tóch mee te werken aan de re-integratie.

Zo ook voor de werknemer van mijn cliënt. Doordat mijn cliënt uiteindelijk toch tot de juiste acties is overgegaan, vond het UWV na 2 jaar ziekte dat mijn cliënt genoeg aan de re-integratie heeft gedaan. Er wordt in het derde ziektejaar dus gelukkig geen loonsanctie opgelegd.

Ben je werkgever? Dan is het belangrijk dat je vooraf duidelijk maakt wat er gebeurt als een werknemer voor langere tijd arbeidsongeschikt raakt. Met duidelijke voorschriften en sancties kun je een hoop tijd én dus kosten besparen. Zorg daarom voor een goed verzuimreglement.

Ter ere van mijn jubilea deel ik graag mijn modelverzuimreglement met je. Geïnteresseerd? Reageer via ‘Laat een bericht achter’ en ik stuur je een exemplaar toe!